Sessió de presentació al Servei Meteorològic de Catalunya

Sessió al Servei Meteorològic de Catalunya

Ahir al migdia, convidats pel Servei Meteorològic de Catalunya, el TERMCAT va impartir una sessió sobre terminologia meteorològica adreçada al personal d’aquest Servei.

La sessió, a càrrec de la terminòloga Marta Sabater, es va centrar en les particularitats de la terminologia de l’àmbit de la meteorologia i en els criteris lingüístics, terminològics i d’ús que se segueixen en l’establiment de les denominacions catalanes, a través d’exemples de termes normalitzats com minihuracà mediterrani, temps violent, corrent en jet, esclafit o ascendència tèrmica. També es va aprofitar per donar a conèixer als assistents diversos diccionaris terminològics que contenen terminologia de l’àmbit de la meteorologia, la climatologia o la hidrologia (com el Diccionari de física, el Diccionari de geografia física i el Diccionari de gestió ambiental) i material multimèdia com la infografia dedicada als Tornados i altres remolins.

Des del TERMCAT es fa una valoració molt positiva d’aquest punt de trobada entre terminòlegs i experts, que ha permès enfortir les relacions de cooperació entre els dos organismes i encetar un diàleg sobre possibles noves formes de difusió de la terminologia meteorològica.