Meteor, meteorit o meteoroide? Nova infografia interactiva

Meteor, meteorit o meteoroide?

Després d’un estiu carregat de fenòmens astronòmics, des de la clàssica pluja d’estels dels Perseids fins al sorprenent albirament d’un bòlid a la costa catalana, i a l’espera del pas d’un asteroide a prop de la Terra el proper 9 de setembre, aquesta setmana publiquem una infografia interactiva per poder situar en l’espai aquests termes i altres de relacionats i descobrir-ne els matisos de significat.

Concretament, la infografia permet conèixer quina és la diferència entre un asteroide, un meteoroide, un meteor i un meteorit, i quina és la relació que hi ha entre un meteor, un bòlid i una pluja d’estels. A més a més, clicant en els enllaços de les finestres desplegables, es pot accedir a les fitxes terminològiques completes d’aquests termes, que contenen els equivalents en altres llengües, les definicions precises dels termes i, en algunes casos, notes amb informació complementària.

La terminologia continguda en aquesta infografia s’ha extret del Diccionari de física, elaborat conjuntament per la Universitat Politècnica de CatalunyaEnciclopèdia Catalana i el TERMCAT, el qual inclou una àrea temàtica dedicada a l’astronomia.