Els Espais Terminològics analitzen els reptes de la terminologia de la crisi climàtica i la meteorologia

imatges dels Espais 2021

Aquest dijous, 21 d’octubre, s’han dut a terme, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, els Espais Terminològics 2021, organitzats pel TERMCAT i dedicats aquest any a la terminologia de la crisi climàtica i la meteorologia. Si hi esteu interessats, podeu veure aquí el vídeo corresponent.

Amb el títol “Al cel i a la terra, termes pertot”, el programa de la jornada ha inclòs la participació d’experts del sector, que han pogut compartir amb terminòlegs i lingüistes els reptes terminològics que es troben en l’exercici de la recerca o de la divulgació.

En la inauguració de la jornada han intervingut la presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans i del Consell Supervisor del TERMCAT, M. Teresa Cabré; el secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, F. Xavier Vila, i el director del TERMCAT, Jordi Bover.

La ponència inicial ha anat a càrrec de M. Carme Llasat, catedràtica de Física de l’Atmosfera de la Universitat de Barcelona, i a continuació ha intervingut Eliseu Vilaclara, director del Servei Meteorològic de Catalunya

La taula rodona que ha seguit ha permès posar en debat com encaren els reptes de la divulgació del coneixement i la terminologia especialitzada els meteoròlegs de diversos mitjans de comunicació d’àmbits professionals i geogràfics també diversos, amb la participació de Mònica Usart (RAC1 i RAC105), Tomàs Molina (TV3) i Sònia Papell (TVE Catalunya).

Finalment, la jornada s’ha clos amb la presentació del Portal Terra, que s’afegeix als diversos recursos temàtics que s’ofereixen des del web del TERMCAT i que agrupa en un sol entorn els diversos recursos terminològics d’interès per als experts d’aquest sector.

Els Espais Terminològics són una trobada de caràcter biennal que organitza el TERMCAT per afavorir el diàleg i l’intercanvi de coneixement en aspectes relacionats amb la pràctica terminològica. L’edició d’aquest any ha estat ja la setena, i com en les ocasions anteriors, es preveu publicar les actes de la jornada dins de la col·lecció En Primer Terme.