#termedelasetmana: eclipsi

eclipsi

Aquest divendres, 20 de març, es produirà un d’aquells fenòmens naturals que capten l’atenció dels especialistes i també dels simples aficionats: un eclipsi. El nostre #termedelasetmana, doncs, és precisament eclipsi.

Un eclipsi (també es pot dir eclipsament, tot i que aquesta forma té menys ús; en català no es diu *eclipse) és la intercepció total o parcial de la llum rebuda per un astre des d’un altre per la interposició d’un tercer cos celeste. Des de la Terra, es produeix un eclipsi de Lluna quan la Terra s’interposa entre el Sol i la Lluna; i un eclipsi de Sol quan la Lluna s’interposa entre el Sol i la Terra (aquest és el cas que s’esdevindrà aquest divendres).

Us convidem a consultar l’entrada corresponent al Cercaterm, en què trobareu la definició i també els equivalents en castellà, francès i anglès. La fitxa que hi veureu prové del Diccionari de geografia física, una obra que forma part de la col·lecció de Diccionaris en Línia, amb més de vuitanta repertoris terminològics especialitzats.

(Font: TERMCAT)